4 april: Korfbalcongres 2020

Verenigen doen we samen

Rotterdam Ahoy is zaterdag 4 april het decor van het Korfbalcongres 2020. Een interactieve en informatieve ochtend voor verenigingsbestuurders en kader, die hier hun kennis en ervaring kunnen delen. Aansluitend aan deze vierde editie van het Korfbalcongres zijn tienduizend korfballiefhebbers getuige van de Korfbal Leaguefinale.

‘Verenigen doen we samen.’ Dat is het hoofdthema van het Korfbalcongres 2020. Een vereniging kun je namelijk niet alleen runnen, dat doe je samen. Als bestuurder geef je sturing en bied je de vrijwilligers de faciliteiten die ze nodig hebben. Tijdens het plenaire gedeelte gaat expert Berend Rubingh hier op in en de workshops staan in het teken van onder andere: het ontwikkelingsklimaat binnen de vereniging, een sociale en veilige omgeving, vrijwilligers, technisch beleid en de rol van het Sportakkoord en Preventieakkoord.

Dindoa met acht vrijwilligers present

Korfbalvereniging Dindoa was voorgaande editie van het Korfbalcongres met acht vrijwilligers aanwezig. Voorzitter Gert de With: "Met het bezoek aan het Korfbalcongres willen we actieve vrijwilligers gratis kennis op laten doen en hun motivatie bekrachtigen. Wij belonen deze kaderleden met een gratis entree voor de finalewedstrijden. Natuurlijk kost dat laatste ons geld, maar we weten ook dat de kosten voor de baten uitgaan."

'Door vrijwilligers samen
naar het congres te laten gaan creëer je saamhorigheid en plezier'

De With vervolgt: "Door vrijwilligers samen naar het congres te laten gaan creëer je saamhorigheid en plezier. Bovendien komt de inhoud op verschillende plekken de vereniging binnen. De acht Dindoa-vrijwilligers hebben vorig jaar verschillende workshops gevolgd en ze allemaal als zeer leerzaam en interessant ervaren."

In gesprek

Het KNKV wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van korfbal. Het stelt de verenigingen centraal en tracht deze zo goed mogelijk te adviseren en te ondersteunen. De zeven verenigingsadviseurs die het KNKV telt hebben contact met de aan hen toegewezen korfbalverenigingen. Het Korfbalcongres is één van de bijeenkomsten waarbij het KNKV in gesprek gaat met de verenigingen over de vraagstukken die leven. De onderwerpen die tijdens het Korfbalcongres 2020 aan bod komen, komen rechtstreeks vanuit de behoefte die verenigingen hebben aangegeven. Kijk op korfbalcongres.nl. Hier vind je informatie over het programma en de verschillende workshops met bijbehorende sprekers. Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier.