'Iedere korfballer
heeft talent'

Om verenigingen te versterken met kennis en expertise en om de relatie tussen het KNKV en de verenigingen - én de verenigingen onderling - te verbeteren organiseert het KNKV Breek-de-Week-bijeenkomsten. Het onderwerp van de lopende reeks is ‘Iedere korfballer heeft talent’. KNKV-directeur Kees Rodenburg gaat met deelnemers in gesprek over hoe iedereen bij het spel betrokken kan worden en zich maximaal kan ontwikkelen.

Breek-de-Week-bijeenkomsten februari

De bijeenkomsten starten om 19.00 uur met koffie en thee. Gert-Jan Kraaijeveld, manager Korfbalparticipatie, geeft een update over Vereniging Centraal en het op de vorige bijeenkomsten besproken onderwerp Technisch beleid. Vervolgens gaat Rodenburg in op het thema Talentontwikkeling, waarna er om 21.15 uur tijd is om uitgebreid kennis en ervaringen uit te wisselen.

De eerste Breek-de-Week-bijeenkomsten vonden plaats bij Dalto/Klaverblad Verzekeringen, DOT, GG/IJskoud de Beste, Juliana en NKC'51. De twee aankomende data en locaties:

19 februari - bij KCC in Capelle aan den IJssel
26 februari - in De Skans in Gorredijk

Klik op onderstaande button om je aan te melden.

De zeven uitgangspunten van Rodenburg

  1. Stel heterogene E- en F-teams samen, onze indelingssystematiek garandeert evenwichtige competities.
  2. Start overleg met de verenigingen over de zin van de Hoofdklasse D-jeugd, onze indelingssystematiek garandeert evenwichtige competities.
  3. Verenigingen voeren geen actief beleid om talenten D- en C-jeugd van andere verenigingen aan zich te binden.
  4. Volle inzet vanuit het KNKV om de verenigingen te ondersteunen het niveau van de training over de volle breedte te versterken. Trainersbegeleiding krijgt prioriteit.
  5. Geen loopbaanadvies vanuit talentcoaches aan talenten binnen RTC U15.
  6. Probeer eerst binnen je eigen verenigingen alle mogelijke routes voordat je naar een andere club gaat.
  7. Check de geadviseerde onder- en bovengrenzen per leeftijd en per geslacht voor talenten met de ambitie om Korfbal League te spelen. Dit advies geldt naar verwachting voor negentig procent van onze talenten. Alternatieve routes blijven mogelijk.