'Vanuit onze ‘Goed voor elkaar’-gedachte verrassen wij graag vrijwilligers'

Samen met RCN Vakantieparken geeft het KNKV verenigingsvrijwilligers de waardering die ze verdienen. Ook in 2020 worden vrijwilligers van korfbalverenigingen namelijk beloond met een verblijf op één van de RCN Vakantieparken. Verder doet Tour de Camping in de zomer de negen Nederlandse RCN Vakantieparken aan én komt RCN met winacties voor onder andere toegangskaarten voor de Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy. Onlangs zette Martin van Schaik (Marketing RCN Vakantieparken) zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis met het KNKV. Vijf vragen!

Kun je RCN Vakantieparken kort introduceren?

“RCN Vakantieparken biedt al meer dan 65 jaar een combinatie van kampeerplaatsen en verblijfsaccommodaties op bijzondere locaties. We hebben in Nederland en Frankrijk in totaal zeventien parken, in de omgeving van de meest prachtige natuurgebieden. Naast kampeerplekken bieden we bungalows, groepsaccommodaties, lodges, stoere safaritenten en nog veel meer. Wat niet iedereen weet, is dat wij behalve het leveren van heerlijke vakanties, ook iets heel bijzonders doen met de winst die we realiseren. Wanneer je bij ons vakantie viert, zorg je niet alleen voor je eigen vakantieplezier. De gehele winstuitkering besteedt RCN namelijk aan maatschappelijke projecten en aan mensen voor wie een vakantie minder vanzelfsprekend is door eenzaamheid, gebrek aan geld of fysieke omstandigheid. Jij een glimlach, zij een glimlach.”

Wat is voor RCN Vakantieparken de reden om zich aan de korfbalsport te verbinden?

“Zelf ben ik al veertig jaar korfballer en ik merkte dat veel korfballers om mij heen veelvuldig naar een RCN-park gaan of zijn geweest. Niet zo gek, want RCN Vakantieparken staat onder meer voor sportief, actief, buiten zijn en gezelligheid. Precies wat ik ook merk bij de korfbalclubs waar ik actief ben. Toen ik ook nog eens zag dat het KNKV het plan had opgevat om campings in de zomer te bezoeken met clinics was de link helemaal snel gelegd en heb ik contact gezocht. Voor RCN Vakantieparken is de samenwerking een mooie manier om nog meer bekendheid te verkrijgen en voor het KNKV om iets extra’s te bieden richting diens leden. De samenwerking was dan ook snel beklonken.”

'Gezamenlijk zetten RCN
en het KNKV korfbalvrijwilligers
in het zonnetje.'

Wat is voor jullie het doel van de vrijwilligersactie?

“Gezamenlijk zetten RCN en het KNKV korfbalvrijwilligers in het zonnetje. Vrijwilligers zetten zich met diverse activiteiten belangeloos in voor hun club. Daar gaat veelal veel tijd in zitten en dat gaat ook wel eens ten koste van hun gezin of familie. Vanuit onze ‘Goed voor elkaar’-gedachte willen wij deze vrijwilligers graag verrassen met een mini-vakantie en ‘tijd voor het gezin’. Tegelijkertijd is het voor de vereniging een mooie manier om hun waardering te tonen aan deze geweldige vrijwilligers die elke week steeds maar weer klaar staan voor de club.”

Hoe gaat die vrijwilligersactie er dit jaar uitzien?

“Afgelopen jaar zijn we van start gegaan met de vrijwilligersactie. We hebben toen in korte tijd een stroom aan nominaties ontvangen. Uiteindelijk hebben we vijf vrijwilligers van onder meer De Meervogels, ckc Maassluis en Fluks kunnen verrassen met een vakantiecheque. Door het succes van de aanmeldingen, de dankbaarheid van de winnaars en het belang van de vrijwilligers voor de clubs hebben we besloten de actie voort te zetten en de aanmeldingsperiode uit te breiden. Dit jaar zullen we uit de nominaties zes vrijwilligers selecteren en om de maand een prijs uitreiken.”

RCN Vakantieparken heeft op alle negen Nederlandse parken een korfbalpaal laten plaatsen?

“Ja, leuk hѐ? Ik zie in mijn omgeving steeds vaker dat kinderen een eigen bal hebben en ook steeds vaker zie ik korfbalpalen in de tuin staan. Kinderen vinden het heel leuk om te schieten en die één of twee uur training per week vinden ze echt niet genoeg. Hoe leuk is het dan tijdens je vakantie ook op een paal te kunnen schieten? Daarnaast is het voor kinderen die de sport nog niet zo goed kennen een mooie manier om kennis te maken met de korfbalsport. Dit gebeurt dus ook tijdens Tour de Camping; in de zomer komt een KNKV-team op al onze Nederlandse parken korfbalclinics geven.

Naast de vrijwilligersactie en Tour de Camping bieden we in 2020 aantrekkelijke arrangementen voor korfbalteams en -families aan. To be continued!”

RCN Vakantieparken

‘Vakantieplezier voor iedereen’

Een verblijf bij RCN vakantieparken is méér dan een heerlijke vakantie. RCN biedt al meer dan 65 jaar een bijzondere combinatie van kampeerplaatsen en verblijfsaccommodaties op prachtige locaties.

Altijd iets leuks te doen!

Een vakantie bij RCN is ontsnappen aan de dagelijkse drukte en volop kunnen genieten van (mede)mens, dier en natuur. De 17 RCN Vakantieparken in Nederland en Frankrijk liggen allemaal precies in, of heel vlak bij, de meest prachtige natuurgebieden. Uitgestrekte zandstranden, weelderige heide en bossen, bergen met panoramische vergezichten. Met volop mogelijkheid om te fietsen, wandelen, klimmen, varen of te zwemmen.
Bij RCN vind je een grote variatie aan verblijfsmogelijkheden. Naast de kampeerplekken zijn er bungalows, groepsaccommodaties, luxe lodges, stoere safaritenten en nog veel meer.

Wist je dat speciaal voor jouw actieve vakantie, alle RCN parken in Nederland een korfbalpaal hebben en er in de zomer korfbalclinics worden gegeven?

Wil je op de hoogte blijven van RCN nieuws en leuke acties? Volg ons dan op onze social kanalen.