Voorwoord

Beste korfballers, bestuurders, vrijwilligers, ouders en fans,

Het eerste digitale magazine is een feit! Ik ben erg blij met dit magazine, waarmee we velen hopen te inspireren en informeren over onze prachtige korfbalsport. Iedere vereniging, bestuurder, vrijwilliger, ouder en fan heeft zijn of haar eigen behoeften en interesse en we trachten met dit magazine verhalen te delen, die inspiratie geven. Ook streven we ernaar om verenigingen, leden en vrijwilligers met behulp van hun eigen mooie verhalen inzichten te geven, die weer kunnen leiden tot nieuwe acties en idee├źn.

Daarom gaan we met dit magazine verenigingen met goede voorbeelden in het zonnetje zetten. Maar daarnaast willen we eenieder ook meenemen in de kansen die er zijn voor jullie vereniging. Wat zou het Sportakkoord en Preventieakkoord jullie als vereniging kunnen opleveren? En: wat kan een collega-vereniging voor je betekenen?

'Mooie verhalen geven inzichten, die kunnen leiden
tot nieuwe acties'

Tenslotte willen we laten zien wat de verenigingsadviseurs en vrijwilligers van het KNKV voor jullie vereniging, vrijwilliger, ouder en fan kunnen doen. Welke rol hebben zij en wat mag je van hen verwachten?

Op dit moment zijn wij als KNKV, met de inzet van de verenigingsadviseurs en vrijwilligers, druk bezig met het verstevigen van de relatie met elke korfbalvereniging. Hierdoor krijgen we goed inzicht in de behoeften 'in het land'. Deze inzichten helpen ons in het realiseren van acties die relevant zijn, maar kunnen ons ook helpen in het aan elkaar verbinden van verenigingen. We zien dat het verder aangaan van de relatie, het aanbieden van relevante zaken en het verbinden leidt tot succesverhalen. Deze successen willen wij met behulp van dit magazine graag met jullie delen.

Ik wens jullie veel leesplezier en inspiratie toe.

Hartelijke groet,

Gert-Jan Kraaijeveld
Manager Korfbalparticipatie