'Ook in deze bijzondere tijden doet RCN er alles aan om ieders verblijf veilig, plezierig en onbezorgd te laten verlopen. Voor de veiligheid van onze gasten en medewerkers hebben we extra maatregelen getroffen.'

Drie vragen aan RCN

Hoe hebben jullie de afgelopen weken beleefd?

Martin van Schaik, manager Marketing RCN Vakantieparken: "Zoals op talloze organisaties hebben de maatregelen ook een enorme impact op ons. Een aantal RCN-parken moest helemaal sluiten en hoewel verblijf in een huuraccommodatie zoals bungalow, chalet of glamping wel mogelijk was, is zeker tachtig procent van de verblijven in maart/april omgeboekt naar een ander moment dit jaar of zelfs volgend jaar. Om van de nood een deugd te maken, kwamen we op het idee om zorgmedewerkers tijdelijk een gratis verblijf aan te bieden. RCN stelde op al haar vakantieparken in Nederland gratis accommodaties beschikbaar voor mensen werkzaam in de medische zorg om zo reistijd te verkorten en/of te voorkomen dat ze zelf of hun gezin/familie besmet raken door het virus. Vele reacties kwamen binnen en we hebben bijna 100 verzoeken kunnen inwilligen. Zo hebben we bijvoorbeeld iemand kunnen helpen, die werkzaam is op een revalidatieafdeling, waar cliënten aanwezig zijn die besmet waren met het coronavirus. Door haar tijdelijk in een van onze accommodaties te plaatsen, kon ze daar een tijdje alleen verblijven en zo het risico van besmetting van haar gezin verkleinen."

Hoe zien de komende maanden er bij jullie uit?

Van Schaik: "Sinds de persconferentie van premier Rutte op 6 mei weten de gasten onze parken gelukkig weer volop te vinden. De gemeenschappelijke sanitairgebouwen mogen weer open vanaf 1 juli en dat hebben we gemerkt. De dagen daarna stroomden de reserveringen weer binnen. Ook in deze bijzondere tijden doet RCN er alles aan om ieders verblijf veilig, plezierig en onbezorgd te laten verlopen. Voor de veiligheid van onze gasten en medewerkers hebben we extra maatregelen getroffen (video links). Onze parken zijn gericht op ruimte en natuur en dat is er volop. Vrijwel alle accommodaties op de parken zijn vrijstaand. Veel mensen zijn wel toe om er eens lekker tussenuit te gaan, rekening houdend met de 1,5 metersamenleving."

Welke acties kunnen korfballers van RCN verwachten?

Van Schaik: "We moeten nog even geduld hebben, maar zodra het weer mogelijk is, hebben we leuke ideeën voor trainingsweekenden en teamuitjes. Tot die tijd kunnen gezinnen zeker al genieten van de ruimte en natuur op en rondom onze parken. Op dit moment al in onze accommodaties en vanaf 1 juli ook weer op de kampeervelden Korfballers moeten natuurlijk niet vergeten om een bal mee te nemen om de gemiste trainingsuren in te halen, want ook tijdens de vakantie kan men blijven oefenen op de korfbalpalen, die op alle parken in Nederland staan."

RCN Vakantieparken

Een verblijf bij RCN Vakantieparken is méér dan een heerlijke vakantie. RCN biedt al meer dan 65 jaar een bijzondere combinatie van kampeerplaatsen en verblijfsaccommodaties op prachtige locaties.

Op de hoogte blijven van RCN-nieuws en leuke acties?

Altijd iets leuks te doen!

Een vakantie bij RCN is ontsnappen aan de dagelijkse drukte en volop kunnen genieten van (mede)mens, dier en natuur. De 17 RCN Vakantieparken in Nederland en Frankrijk liggen allemaal precies in, of heel vlak bij, de meest prachtige natuurgebieden. Uitgestrekte zandstranden, weelderige heide en bossen, bergen met panoramische vergezichten. Met volop mogelijkheid om te fietsen, wandelen, klimmen, varen of te zwemmen. Bij RCN vind je een grote variatie aan verblijfsmogelijkheden. Naast de kampeerplekken zijn er bungalows, groepsaccommodaties, luxe lodges, stoere safaritenten en nog veel meer. Op alle RCN-parken in Nederland staat een korfbalpaal en - als het mogelijk is - worden er elke zomer korfbalclinics gegeven.