Mooie initiatieven in coronatijd

Door de kabinetsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn er enkele weken geen korfbalactiviteiten bij de verenigingen geweest. Inmiddels zijn de trainingen weer hervat. Om korfballers de afgelopen periode actief te houden en hulp te bieden hebben meerdere verenigingen en organisaties mooie initiatieven ontplooid.

HKV/Ons Eibernest heeft buurtbewoners in beweging gebracht door sporten op het balkon met oefeningen vanaf het verenigingsterrein.

Scheldevogels was één van de verenigingen, die het eten en drinken dat nog beschikbaar was in de kantine, heeft gedoneerd aan de Voedselbank. Zo werd niets weggegooid en personen die het minder hebben geholpen.

Drie weken lang konden alle Kangoeroes meedoen met de Kangoeroe Klup Online van meesters Dolf en Mark. Te volgen via het YouTube-kanaal van het Korfbalverbond.

Een aantal jeugdtrainers van DVO/Accountor heeft een ideeëngids voor 1,5-metertrainingen ontwikkeld. Met deze oefeningen kan de jeugd veilig sporten.

Verschillende verenigingen leenden korfbalpalen en ballen uit aan leden, zoals PSV, ckv MIA, HKV/Ons Eibernest en Dalto. Zo konden leden in hun eigen tuin korfballen en actief blijven.

Dalto organiseerde de Daltolympics, een evenement voor jong en oud waar iedereen vanuit huis aan kon en kan deelnemen. Een mooie manier om toch competitief te blijven.

Bondscoach Wim Scholtmeijer gaf de eerste 1,5 meter training aan Synergo B1. Assistent-bondscoach Leon Braunstahl had tips om korfbalfit te blijven en daagde internationals (en fans) uit met #fitmetteamnl-challenges, die ze uitvoerden op de Instagrampagina van TeamNL Korfbal.

TOP Arnemuiden heeft een alternatief kampprogramma opgezet. met activiteiten die leden thuis kunnen uitvoeren. Te vinden op de Facebookpagina van TOP.

De Dirk Kuyt Foundation heeft het online beweegprogramma TOPFIT geïntroduceerd, waardoor iedereen met een beperking kon en kan blijven sporten.

Simpel, Mick Snel en Jet Hendriks organiseerden de hartverwarmende actie Korfballend Nederland kleurt jouw dag, waarbij zij heel korfballend Nederland opriepen om een brief of kleurplaat te maken voor iemand, die het heel hard nodig heeft.

ERIMA en Korfbaltotaal hebben in samenwerking met het KNKV belangeloos sportshirts ontwikkeld waarmee leden en fans hun vereniging financieel kunnen steunen. Bij de aankoop van een shirt wordt er vijf euro gedoneerd aan een vereniging naar keuze. De shirts zijn hier te bestellen. Meer lezen doe je hier.