Voorwoord

Beste korfballers, bestuurders, vrijwilligers, ouders en fans,

Na een periode zonder trainen, spelen en elkaar ontmoeten bij de korfbalverenigingen, mogen we binnen de lijnen gelukkig weer onbeperkt sporten. Wat is het toch heerlijk om ook in competitieverband weer een bal in de handen te voelen, te fluiten, te coachen en als supporter te kijken naar wedstrijden. Het feit dat we dit weer kunnen en mogen is ook een erkenning voor sport in zijn algemeenheid. Sporten, en dus ook korfballen, is gezond.

Ook al zitten er gevoelsmatig soms tegenstrijdige regels in de protocollen, laten we er met z'n allen voor zorgen dat we het coronavirus onder controle houden. Zo kunnen we blijven korfballen en blijven we gezond. Hou je daarom aan de regels van je vereniging en die waar je op bezoek bent.

'We blikken terug op een fantastische #korfbalzomer'

De verenigingen kennen zware tijden, echter we slaan ons er doorheen. We zien veel energie om alles geregeld te krijgen en enkele verenigingen hebben zelfs ook al ruimte om wervingsactiviteiten te ontplooien. In dit magazine blikken we terug op de fantastische #korfbalzomer, waarin we heel veel activiteiten samen(!) hebben ontplooid. Zelf ben ik aanwezig geweest bij een aantal verenigingen tijdens de This is Korfball Tour - summer edition. Onder andere bij de nieuwe fusievereniging Dunas in Den Haag. Futura en Dubbel Zes zaten al sinds jaar en dag op hetzelfde complex met de kantines tegen elkaar. Sinds 1 juli gaan zij gezamenlijk verder. Voor één van de vele Vrienden- en vriendinnentrainingen was ik op bezoek bij het Rotterdamse WION. Hier veel niet-korfballertjes op de velden en na afloop werden de eerste nieuwe leden al bijgeschreven. Andere onderdelen van de #korfbalzomer waren Tour de Camping, Korfbal Back to School en de NK's Beachkorfbal Outdoor. Overal heel veel enthousiaste reacties van sportende kids, maar ook van de bestuurders. Zij waren blij met de initiatieven vanuit het KNKV. De veldcompetitie is inmiddels gestart. Het coronavirus zorgde in de aanloop nog voor enkele terugtrekkingen. Dit maakte enkele last minute aanpassingen in de indeling noodzakelijk, maar dat stond de start niet in de weg. Team Competitie is inmiddels druk met de planning van de zaalcompetitie. Hoe dat allemaal straks exact gaat verlopen is nog even ‘koffiedik kijken’ zeker als we kijken naar toeschouwers in de hallen. Ook hier geldt: hoe beter we ons aan de maatregelen houden, hoe beter het voor de (korfbal)sport is. Dit is het voorwoord van een magazine boordevol interessante informatie. Laat je vooral inspireren!

Veel leesplezier.

Hartelijke groet,

Gert-Jan Kraaijeveld Manager Korfbalparticipatie