Digitaal Korfbalcongres 2022 Trends en ontwikkelingen

9 tot en met 13 mei 2022

Om verenigingen te inspireren en informeren over actuele onderwerpen, introduceerde het KNKV vijf jaar geleden het jaarlijkse korfbalcongres. Na drie succesvolle edities en twee edities die helaas geen doorgang konden vinden door de coronamaatregelen, organiseert het KNKV in mei weer een digitaal korfbalcongres. Dit jaar staat het korfbalcongres in het teken van trends en ontwikkelingen. Wat staat er de komende jaren te gebeuren binnen de sport, wat is de impact hiervan op verenigingen en wat betekent dit voor het handelen van verenigingen?

Voor wie

Tijdens dit congres vinden er workshops plaats voor bestuurders, trainers, coaches en scheidsrechters. Voor elke doelgroep zijn er interessante workshops.

Digitaal

Door te kiezen voor een digitale vorm kan het congres dit jaar sowieso doorgaan. Ondanks dat ontmoeten en verbinden digitaal lastiger is dan fysiek, komen deze waarden door een divers programma van workshops met een sterke inhoud en opzet toch naar voren tijdens dit congres.

Trends en ontwikkelingen

In deze snel veranderende en innoverende wereld wordt het aanpassingsvermogen van verenigingen steeds belangrijker. Hoe zorg je er als vereniging voor dat je met de tijd en ontwikkelingen meegaat? Hoe blijf je toekomstbestendig en zorg je voor werving en behoud van trainers, leden, coaches en scheidsrechters? Dit vraagt veel flexibiliteit, lef en doorzettingsvermogen van bestuurders, trainers, coaches en scheidsrechters.

Workshopthema’s

Met bestuurders zoomen we in op bestuurlijke vernieuwing, code goed sportbestuur, ledenwerving, ledenbehoud, zichtbaarheid, inclusie, diversiteit en gelijkwaardigheid. Met trainers en coaches gaan we in op het voorbeschouwen van een wedstrijd, het verkrijgen van inzichten, TeamTV als middel voor een analyse en selecteren. Op het gebied van arbitrage zijn er workshops over verenigingsarbitrage, mentale weerbaarheid, een prettig sportklimaat en het verband tussen gedrag en gevolg.

Het vervolg

Na het congres worden de onderwerpen die aan bod kwamen de praktijk in gebracht. Verdeeld over het jaar komen de onderwerpen terug in een aantal inmiddels landelijk bekende activiteiten zoals de vrienden en vriendinnenmaand (juni), training geven: the basics (september of oktober) en trainingsbegeleiding (oktober of november).