Voorwoord

Beste korfballers, bestuurders, vrijwilligers, ouders en fans,

Sporters, bestuurders en vrijwilligers hebben de afgelopen tijd geleerd om te gaan met tegenslagen en moeilijke momenten en zijn hier sterker van geworden. Willen leren, ontwikkelen en presteren zien we steeds terug. We zijn op de proef gesteld. Maar nu er na bijna twee jaar pandemie weer meer vrijheden en dus mogelijkheden komen, geeft dat natuurlijk energie, kracht en kansen.

Er is door iedereen veel aanpassingsvermogen getoond en snel geschakeld bij steeds wisselende maatregelen en richtlijnen die elkaar opvolgden. Alles was en bleef gericht op ‘hoe houden we contact met onze leden en hoe laten wij hen actief korfballen’.

Waardevol waren de vele initiatieven die ontstonden omdat we het clubhuis als ‘hart van onze vereniging’ moesten missen en daarbij ook de bijbehorende verbindende activiteiten. Daarom wil ik een groot compliment geven voor de daadkracht en inzet van al onze bestuurders en vrijwilligers!

Nu is het tijd om vooruit te kijken. Het trainen en spelen van competitiewedstrijden is sinds kort weer mogelijk. Het is een mooi moment om ambities te creëren. Wees zichtbaar voor je directe omgeving en ken deze. Wees vernieuwend en durf je nek uit te steken, zowel op het sportieve als op het sociaal maatschappelijke vlak. Stem je sportaanbod af op de behoefte.

'Beter spijt van iets wat je gedaan hebt, dan spijt van iets dat je had willen doen''

In dit magazine vind je weer voldoende inspirerende thema’s. Zo lees je bijvoorbeeld hoe Fortissimo trainersbegeleiding inzet zodat korfballers zichzelf met plezier en succesbeleving blijven ontwikkelen en hoe twee nieuwe bondsraadsleden hun functie ervaren nu de bestuurlijke herinrichting een feit is. Ook lees je over het project ‘Teamplayers’ en over het digitale korfbalcongres.

Ik wens je veel leesplezier! En heb je vragen of wil je meer weten over een specifiek onderwerp, neem dan gerust contact op met je korfbal- of verenigingsadviseur.

Hartelijke groet,

Fedde Boersma Verenigingsadviseur cluster F