Kom samen met Daan Preuninger in actie voor Spieren voor Spieren!

KNKV-partner Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte. Omdat kinderen bij verschillende spierziekten veel baat hebben bij behandeling met bloedplasma, bundelt Spieren voor Spieren de krachten met Sanquin Bloedvoorziening voor een bijzondere actie in november. Voor elke nieuwe bloeddonor die door sportverenigingen voor Sanquin wordt geworven, doneert Sanquin een bedrag aan Spieren voor Spieren. Doet jouw vereniging ook mee?

Topkorfballer en Spieren voor Spieren-ambassadeur Daan Preuninger vraagt alle verenigingen om hun leden te vertellen over het belang van bloeddonorschap. Als bloeddonor red je met één donatie wel drie levens. Door deze actie van Spieren voor Spieren en Sanquin Bloedvoorziening om gezamenlijk nieuwe bloeddonoren te werven, maken zij het leven van kinderen met een spierziekte beter. Als je als vereniging jouw leden stimuleert om donor te worden, maak je kans op leuke prijzen.

Hoe werkt deze actie en hoe kun je meedoen als vereniging?

  1. Meld jouw sportvereniging aan via www.sanquin.nl/clubactie;
  2. Download het communicatiepakket met een bericht voor op je website, nieuwsbrief en social media (met onder andere een video van Daan Preuninger);
  3. Je kunt ook posters en flyers aanvragen, of het promotieteam uitnodigen op je vereniging;
  4. Deel de berichten in november en inspireer zoveel mogelijk leden om zichzelf aan te melden als bloeddonor;
  5. Elke bloeddonor die zich aanmeldt redt levens. Voor elke nieuwe donor die via jouw vereniging binnenkomt doneert Sanquin een geldbedrag aan Spieren voor Spieren. Jouw sportvereniging maakt kans op leuke prijzen.

Meedoen als vereniging

Klik hieronder voor meer informatie over deze actie en meld je vereniging direct aan.