Met korfbal op school creëer je bekendheid voor de sport en jouw vereniging, ervaren kinderen het plezier van korfbal en kun je als vereniging je maatschappelijke rol vergroten en nieuwe leden werven.

Back to School

Met de A-jeugd en/of jonge senioren van jouw vereniging ‘Back to School’.

Om schoolkorfbal op school een extra impuls te geven en breed in te zetten is Back to School een goede aanpak, waarin de terugkeer van de A-jeugdspeler/speelster of jonge seniorenspeler/speelster als oud-leerling(e) naar zijn of haar basisschool centraal staat. De oud-leerling(e) heeft vaak een makkelijke ingang en kan met zijn of haar kennis en ervaring leerlingen het huidige korfbal laten zien en beleven. Leuk voor de school en de oud-leraren van de oud-leerling(e), leuk voor de schoolkinderen en voor de vereniging geeft het makkelijk een kwalitatieve invulling van de korfballessen op school en het vervolg.

Gertjan Meerkerk is speler bij DVO/accounter en maakt deel uit van TeamNL Korfbal. Hij ging terug naar zijn eigen basisschool in Hardinxveld-Giessendam. Bekijk zijn bezoek in de video hiernaast.

Meer informatie over schoolkorfbal vind je op de website school-korfbal.nl. Daar staat alle informatie voor verenigingen, onderwijsinstellingen en ouders die meer willen weten over schoolkorfbal bij elkaar.