Voorwoord

Beste korfballers, bestuurders, vrijwilligers, ouders en fans,

Het is inmiddels al weer even 2021. Een jaar dat, als het aan ons ligt, weer in het teken van verenigen zal staan. Het bij elkaar komen, sociale cohesie, gezellig langs de lijn staan en kijken naar wedstrijden, het nababbelen in de kantine. We snakken ernaar. We zien veel creatieve ontwikkelingen om toch met elkaar in contact te komen en te blijven. Onze verenigingscultuur is zeer uniek en is nu in deze tijd een belangrijk fundament. Daarnaast kunnen we en mogen we, zeker met de jeugd, blijven korfballen (de jeugd mag buiten zonder beperkingen korfballen, senioren mogen in aangepaste vorm buiten trainen). Dit biedt de verenigingen ook goede mogelijkheden om direct of indirect met hen in contact te blijven.

'In verbinding blijven'

Verbinding staat ook centraal in onze nieuwe locatie op Papendal. Ons nieuwe kantoor ademt ontmoeten. Het met elkaar in gesprek komen en brainstormen gaat hier vanzelf. Binnen het ontwerp voor de inrichting komt korfbal en het verenigen volledig tot uiting. Het is jammer dat we het door corona nog niet volledig kunnen benutten. Naast de oplevering van ons nieuwe korfbalthuis, is er ook een nieuw logo geïntroduceerd. Hopelijk herkennen jullie, net als ik, de ‘kracht’ van dit logo. De betekenis van het logo komt duidelijk naar voren in de introductievideo hieronder. Mij spreken hierin vooral ‘gelijkwaardigheid’, ‘historie’, ‘veelzijdig’ en ‘dynamisch’ aan. Zo zal de uitstraling en de betekenis voor iedereen weer anders zijn en een ander gevoel geven. Het staat voor onze sport en onze organisatie.

Ondertussen is ook de Korfbal League gestart. Hierbij speelt ook de morele spagaat een rol, maar wint de sport. Door het spelen van deze wedstrijden krijgen we inzichten in het testen van de protocollen en ervaren we hoe veilig en gezond korfballen wel kan. Voor de overige korfballers is er een streep gegaan door de zaalcompetitie. Maar we richten ons op de mogelijkheden om ook voor hen korfbalactiviteiten te starten, zoals regionale competities voor de jeugd en voor de senioren weer trainen in duel. In ieder geval kunnen we genieten en leren van onze topkorfballers door naar de Korfbal Leaguewedstrijden te kijken via het nieuwe platform Eyecons.

In deze tijd zijn we overgeleverd aan de ontwikkelingen en de beslissingen die genomen worden door de overheid. Desalniettemin, het ontslaat ons niet om in verbinding te blijven met de leden, vrienden, kennissen en mensen die hulp nodig hebben. Hierin slagen wij als korfbalcommunity goed.

Ik wens jullie veel leesplezier en inspiratie toe.

Hartelijke groet,

Gert-Jan Kraaijeveld Manager Korfbalparticipatie