Voorwoord

Beste korfballers, bestuurders, vrijwilligers, ouders en fans,

Het verenigingsleven is weer leven ingeblazen. Door de daling van de coronabesmettingen en de doorgevoerde versoepelingen kon het verenigen weer centraal staan, niet alleen bij de verenigingen, maar ook met familie en vrienden. Met de activiteiten en de jeugdwedstrijden die de afgelopen weken tussen verschillende verenigingen gespeeld konden worden, hebben we het verenigingsleven weer kunnen ervaren. Na de zomervakantie verwachten we weer volledig te starten met het korfbalseizoen en weer heerlijk te kunnen genieten van korfbalwedstrijden en het volledige verenigingsleven.

Juni korfbalmaand

Korfbal heeft nooit echt stilgestaan. Verenigingen hebben veel gedaan om de binding te behouden met de leden. De maand juni heeft in het teken gestaan van vrienden- en vriendinnentrainingen. Veel van deze trainingen zijn verzorgd door KNKV-professionals, maar we weten ook dat er verenigingen zijn die dit zelf hebben opgepakt. Totaal hebben er zo'n 1250 kinderen deelgenomen, waarvan bijna de helft vrienden en vriendinnen waren. Een geweldig en indrukwekkend aantal. De verenigingen leveren nu ook veel inspanning om deze nieuwe kinderen te binden.

Mooi nieuws was dat we in juni mochten starten met het spelen van competitiewedstrijden voor de jeugd. De behoefte was groot merkten we. In allerijl hebben zeer veel verenigingen zich met hun jeugdteams voor deze flexibel ingerichte competitie aangemeld. Hierbij is een groot compliment op z’n plaats voor de verenigingen, maar ook voor de mensen van team Competitie. Zo is de maand juni toch een heerlijke, bijna normale, korfbalmaand geworden.

'Wat was het fijn om op de velden weer wedstrijden met spelende kinderen te zien'

Inspiratie en informatie

In dit laatste magazine weer mooie artikelen die jullie inspiratie, inzichten en informatie geven, bijvoorbeeld een interview met SKF over verenigingsarbitrage; SKF deelt hun werkwijze waarmee zij hun (jeugd)leden inspireren, ondersteunen en begeleiden in het fluiten van wedstrijden. Hopelijk inspireert deze aanpak jullie ook om met arbitrage aan de slag te gaan. KOAG pakte afgelopen jaar op veel verschillende gebieden door, door meer extern te zoeken naar hulp. Zo lees je wat misschien ook voor jouw vereniging kansen zijn.

Ook besteden we aandacht aan hoe de organisatie van het KNKV is ingericht voor de verenigingen. Met een tekening en bijbehorende toelichting hopen we inzicht te geven in de inrichting van het KNKV, zodat je weet bij wie je moet zijn voor je vraag. Heb je een operationele vraag, dan kun je aankloppen bij de verenigings- en korfbaladviseur. Echter heb je een strategisch vraag, die bijvoorbeeld betrekking heeft op de toekomst van de korfbalsport, dan kun je je wenden tot het bondsraadslid van jouw regio.

Kortom wederom een magazine dat de moeite waard is om te lezen. Wij wensen jullie een fijne zomervakantie toe. Na de vakantie gaan we weer vol energie korfballen en verenigen. Maar misschien ontmoeten we elkaar in de zomer nog bij het NK Beachkorfbal Outdoor of de Tour de Camping.

Hartelijke groet,

Gert-Jan Kraaijeveld Manager Korfbalparticipatie