Taakie
Taakie is ook een tool voor vrijwilligerszaken. Deze tool fungeert als de digitale assistent vrijwilligerszaken, die het werven van vrijwilligers leuker en makkelijker maakt. Met Taakie leer je de vrijwilliger steeds beter kennen en kun je je leden taken aanbieden die goed passen bij hun interesses.
Hoe Taakie werkt zie je in de video hieronder.
'Ouders graag gezien'

Ouders vormen een belangrijke doelgroep voor de sportvereniging. Zij zijn het die hun kinderen stimuleren deel te nemen aan sport. De kunst voor verenigingen is betrokken ouders te krijgen die graag hun steentje willen bijdragen. Ouders geven aan hiertoe bereid te zijn maar verwachten dat de eerste stap gezet wordt door de vereniging.

Cursus Ouderparticipatie

'Van supporter tot vrijwilliger'

De cursus Ouderparticipatie helpt je vereniging te bouwen aan een duurzame relatie met ouders van jonge sporters. Aan het eind van de cursus heb je bereikt dat je ouders structureel informeert over jouw vereniging waardoor je meer betrokken ouders krijgt. Betrokken ouders kun je inzetten voor kleine en grote vrijwilligerstaken. Om duurzaamheid voor ouderparticipatie te realiseren wordt ouderbeleid verankerd in het verenigingsbeleid.

Meer in kortere tijd

Meer in Kortere Tijd is de methodiek om verenigingen te ondersteunen bij het werven en behouden van vrijwilligers, leden en sponsors.

  • Komt het werk binnen jouw vereniging vaak op dezelfde schouders terecht?
  • Heeft jouw vereniging een tekort aan vrijwilligers?
  • Wil jij in een korte periode het imago rondom het vrijwilligerswerk binnen de vereniging verbeteren?
  • Vind jij dat vrijwilligerswerk vanzelfsprekend moet zijn?
  • Wil je graag gestructureerd stap voor stap aan de slag?
  • Is resultaat het enige dat telt?

Cursus Meer vrijwilligers in kortere tijd

In de cursus Meer vrijwilligers in kortere tijd, die op locatie alsmede volledig digitaal gevolgd kan worden, word je begeleid naar meer vrijwilligers. Dit doe je niet alleen, maar samen met je werkgroep, de online coach kijkt voortdurend met jullie mee en ondersteunt jullie in het gehele traject. Daarnaast staan jullie op het e-learning platform in contact met andere sportverenigingen waarmee je kennis kunt delen.