c.k.c. Maassluis: ‘Samen met plezier presteren’

Deze zin kan elk lid van c.k.c. Maassluis sinds afgelopen jaar dromen. ‘Samen met plezier presteren’ is een nieuw ontwikkelde visie binnen de vereniging, die vervolgens elke commissie nieuwe energie gegeven heeft om er in dit coronajaar en natuurlijk hierna het beste van te maken.

Begin vorig jaar startte een nieuw bestuur bij c.k.c. Maassluis. Het bestuur ging met veel energie aan de slag en tegelijkertijd brak de coronacrisis aan. Toch zag voorzitter Martijn van der Wees hier ook nieuwe kansen in: “De vereniging viel stil. De dagelijkse bezigheden en werkzaamheden voor de commissies veranderde doordat korfballen niet mogelijk was. Dit was voor ons als bestuur een mooie kans om het gesprek aan te gaan met de commissies. Zo hebben we twee keer een ‘Bestuur meets commissies-dag’ georganiseerd. Op die vrije zaterdagen hebben we verschillende kernwaarde-sessies georganiseerd en zijn we met de vereniging tot een nieuw beleidsplan en visie gekomen. Een mooi perspectief, dat veel energie in de vereniging bracht.”

'Bestuur meets commissies-dag heeft ons een zetje gegeven te gaan denken in kansen die er liggen in deze coronatijd'

Kansen

De woorden van de voorzitter worden onderschreven door Afra Verpaalen, lid van de technische commissie. “Het bestuur heeft ons met de vernieuwde inzet en koers een zetje gegeven om actief aan de slag te gaan en te denken in kansen die er liggen in deze coronatijd. Zo zijn wij met de technische commissie gestart met een alternatief programma en bieden wij onze jeugdspelers bijna elke zaterdag een mooi en gevarieerd programma aan. We hebben constant geanticipeerd op de regelgeving en gekeken naar wat er wel mag en daar hebben we ons programma omheen gebouwd”, zo legt Verpaalen uit.

Namens de commissie jeugdzaken zag Leon Kloppenburg hoe belangrijk het is om juist in deze tijd leden aan je te binden. “Het is makkelijk om niks te doen, maar dan is de kans ook groot dat je jeugdleden niet meer terugkomen. Het is veel leuker om voor hen een leuk, gevarieerd aanbod te organiseren. De technische commissie heeft bijna iedere zaterdag iets georganiseerd voor de jeugd. Trainingen, onderlinge wedstrijden, gasttrainingen, clinics van andere sporten. Zo sloeg bijvoorbeeld de boksclinic onder de A-jeugd ontzettend aan. Misschien houden we die er het komende seizoen ook wel in. De opkomst was hartstikke goed en je hoorde dat ook de ouders het ontzettend waardeerden dat wij zoveel voor de leden bleven doen.”

Om ook de nieuwe ouders te laten kennismaken met de vereniging organiseerde het bestuur een online ouderavond. “Ook zo’n nieuw initiatief, dat in deze tijd prima mogelijk is. Het was leuk om de nieuwe ouders op deze manier toch te spreken en hen te laten kennismaken met de vereniging”, aldus voorzitter Van der Wees.

Glazen Huis

De uitsmijter van dit jaar heeft plaatsgevonden op Koningsdag. Kloppenburg vertelt: “Koningsdag is al jaren een begrip in Maassluis. Dit jaar organiseerden we (geïnspireerd door KVS/Maritiem) een Glazen Huis, waarbij enkele leden van de vereniging zichzelf een aantal dagen opsloten in de kantine. Tijdens deze dagen hebben we een online programma opgezet met allerlei gasten, acties, muziek, veiling, spelletjes, voor ieder wat wils. Een heel gaaf evenement wat veel binding vanuit de vereniging heeft opgeleverd. Naast deze binding hopen we ook op veel PR en zichtbaarheid in de stad wat hopelijk op termijn weer nieuwe leden op gaat leveren.”

Kloppenburg tot slot en met een knipoog naar de nieuwe visie: “Wij denken hier bij c.k.c. Maassluis in kansen en door samen met heel veel plezier hieraan te werken komen de beste prestaties bij iedereen naar boven.”